acceptera alkoholtillstånd
Sök maträtter > Varmrökt laxsallad med citrus-, dill- och vallmodressing

Varmrökt laxsallad med citrus-, dill- och vallmodressing

Recept från Allesverloren

Så här gör du:

Koka potatisen och låt svalna ordentligt innan de halveras. Salta och peppra efter tycke och ställ åt sidan.

Skiva zucchinin och placera på ett galler med pappershandukar på, salta och lägg på pappershanddukar även ovanpå zucchinin, låt stå 10 minuter för att dra ur vätskeöverskott. Ställ åt sidan.

Hetta upp en grillpanna, gnugga in sparrisen med lite olivolja och stek tills de får en fin färg. Salta och peppra.

Häll kokande vatten över bönorna, låt stå 5 minuter och skölj sedan med iskallt vatten. Ställ åt sidan.

Dressing:

Häll i äggulan, löken, honungen, vinägern och citrussaften i en matberedare, blanda i cirka 1 minut tills det blir krämigt. Häll sakta ned oljan i tratten på matberedaren medan den är på och låt blandas runt. Häll dressingen i en skål och blanda i skalen, den hackade dillen och vallmofröna.

Lägg upp alla förberedda salladsdelar inklusive vattenkrassen och laxen på en tallrik. Ringla på dressingen över salladen precis innan servering.