acceptera alkoholtillstånd
Sök maträtter > Ugnsbakad Lax med rädisor och harsyrakryddad gräddsås

Ugnsbakad Lax med rädisor och harsyrakryddad gräddsås

Så här gör du:

1. Ugn på 220 grader C. salta laxskivorna. Placera laxen med skinnsidan mot den smörade plåten. Baka till dess klar, cirka 10-15 minuter eller till dess att skivor lätt faller isär när du försiktigt pressar på laxskivan. 2. I kastrull på medelstor värme. Smält 2 msk smör. Fräs hack av schalottenlök till genomskinlighet, cirka 7 minuter. Tillsätt grädde, låt tjockna, cirka 5 minuter. Öka värmen något steg och tillsätt de fint skurna bladen av harsyra. Låt koka, cirka 2 min. Ta av kastrullen från värmen och häll i blender. Mixa till fin massa. tillsätt salt. 3. Rengör kastrull, tillsätt sedan 2 msk smör och lägg i rädisor, cirka 5 min eller när de fått fin färg. Salta. 4. Servering: fördela såsen på fyra tallrikar, placera därefter laxen på såsen och garnera med rädisor.´ Visa recept..