acceptera alkoholtillstånd
Sök maträtter > Torskrygg med smörslungad potatis och lime-hollandaise

Torskrygg med smörslungad potatis och lime-hollandaise

Torskrygg med smörslungad potatis, gröna blad, snabbpicklade rödlökar och lime-hollandaise

Så här gör du:

1. Blötlägg de små steklökarna i varmt vatten ett par minuter så är de lättare att skala. Koka upp vatten och ha i balsamvinäger, strösocker och salt. Skala lökarna och ha ner dem i vattnet. Låt sjuda i cirka 5 minuter och låt sedan lökarna svalna i lagen. 2. Gnugga potatisen ren och koka den i saltat vatten till den mjuknat – cirka 15 minuter. Slå av vattnet och ringla över smör och salta. Sätt på locket på och skaka runt potatisen. 3. Tina torskryggsfiléerna och stek dem sedan med smör, salt och peppar. Blanda hollandaisen – köpt eller hemmagjord – med saften från en lime. Servera med småbladssallad, exempelvis ruccola eller machésallad.   Recept från Vinbanken.se