acceptera alkoholtillstånd
Sök maträtter > Svamprisotto

Svamprisotto

Så här gör du:

Alla kan göra en god risotto, det är inte svårt. Men… den kräver mycket rörande och omvårdnad, lämna den inte i sticket utan stanna vid kastrullen. Stek svampen på hög värme i en stor kastrull, först utan olja sedan med en rejäl skvätt. Lägg i löken och låt den bli genomskinlig. Stek nu riset tills det har en genomskinlig yta. Häll då på vinet och låt det koka in. Sedan är det dags att späda med den varma buljongen, lite i taget, och röra. Risotton ska sjuda lätt och så fort vätskan börjar försvinna, så slå på mer. Håll på så i cirka en kvart. Smaka på riset. Är det lite tuggigt så är det bra. Ta då av kastrullen från plattan. Risotton ska vara lös. Smaka av med salt (inte för mycket, osten är salt), peppar och några droppar tryffelolja (det kan lätt bli för mycket). När allt smakar bra så rör ner osten. Och till sist en stor klick smör som pricken över i. Glöm inte den! Servera genast.

Visa recept..