acceptera alkoholtillstånd
Sök maträtter > Smörstekt torskrygg med kantarellsås

Smörstekt torskrygg med kantarellsås

Så här gör du:

Blanda vatten, salt och socker. Rör tills salt och socker löst sig. Lägg i fisken och låt stå i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Ta upp och torka av fisken. Stek den i smör i het panna, vänd den bara och låt den få lite färg. Stek färdigt i ugn till cirka 52 grader. Såsen: Fräs svampen på hög värme utan fett, när vattnet har börjat avdunsta från svampen, tillsätt smöret. Fräs en stund till. Pudra över mjölet. Späd med vin och vatten och låt puttra en stund. Tillsätt grädde och smaka av såsen med salt och vitpeppar. Vid servering strö den hackade gräslöken över. Servera exempelvis med pressad potatis. Variera genom att bara smörsteka svampen och servera den till fisken.



Visa recept..