acceptera alkoholtillstånd
Sök maträtter > Parmesanfyllda kalvfärsbiffar med risotto och tellicherrykorvar

Parmesanfyllda kalvfärsbiffar med risotto och tellicherrykorvar

Så här gör du:

Kalvfärsbiffar Lägg färsen i en bunke och blanda ordentligt ner timjan, vitlöken och oljan. Den är redan nu en väldigt god råbiff så var inte rädd för att smaka av den rå med salt och ev peppar. Dela sedan upp färsen i plättar och smula en rejäl bit parmesan över och forma som en tjock kort korv med handen (parmesanen ska alltså vara i mitten). Linda två pancettaskivor runt – de hjälper också till att hålla färsen intakt. Dela korvarna på mitten och riva sedan isär dom med händerna så att det bli lagom stora bitar (ca 2 cm långa) med rustik känsla. Bryn sedan kalvfärsbiffarna och korvbitarna i en stekpanna med rapsolja och en liten klick smör. Ställ åt sidan och låt vila ca 5 min.

Risotto Koka upp en kastrull med hönsbuljong som du håller varm. Finhacka löken och rosta varsamt tillsammans med riset i en torr stekpanna tills riset börjar bli genomskinligt – riset ska absolut inte få färg eller brännas. Lägg i en klick smör och bryn löken och riset, tillsätt benmärgen och låt den smälta. Tillsätt sedan vinet och låt det koka in ordentligt. Fortsätt att tillsätta en eller två slevar buljong i taget och låt det koka in innan du tillsätter mer. Rör hela tiden och fortsätt tills all vätska sugits upp av riset och konsistensen är krämigt ”al dente”. Rör ner resten av smöret och riv ner osten. Smaka av med salt och peppar. Konsistensen ska vara lös och ordentligt krämig. Avsluta med att röra ner balsamvinägern och riv över citronskal.

Servering Servera med risotton i botten av tallriken och lägg på en kalvfärsbiff med korvbitarna. Ringla lite av skysåsen över. Toppa med smulad eller riven parmesan.

Recept från Livets Goda