acceptera alkoholtillstånd
Sök maträtter > Fylld kycklingfilé med basilika och färskost

Fylld kycklingfilé med basilika och färskost

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fileéerna på en skärbräda och platta ut dem något. Använd plastfolie mellan fingrar och kött så blir det mindre kladdigt. Blanda fyllningen och gör ett snitt i filén där du petar in den. Vik ihop och linda bacon runt. Lägg filéerna med baconskarvarna neråt i den ugnsfasta formen. Jag brukar inte bryna innan. Sätt in filéerna. Efter fem minuter sänk värmen till 175 grader och låt stå i knappt 20 minuter, kolla så att de är genomstekta. Servera med potatisklyftor och en gräddfilsås med pressad vitlök och finhackad bladpersilja, salt och svartpeppar. Eller bara med en stor sallad. Variera rätten med att använda prosciutto istället för bacon, färsk salvia istället för basilika (då räcker det med 3-4 blad per filé eftersom salvia är mycket smakrikare), finhackad soltorkad tomat och riven parmesan i färskosten.Häpp: en helt annan smak!   Recept från Vinbanken.se