acceptera alkoholtillstånd
Sök maträtter > Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Så här gör du:

Hetta upp smöret i en kastrull på medelvarm platta och tillsätt lök, purjo, och morot. fräs i 3-4 minuter under omrörning tills löken är mjuk.
  1. Tillsätt saffran, ris, vin och buljong. Koka upp och sänk värmen. Krydda med salt och peppar.
  2. Småkoka under lock i 20 minuter eller tills ris och grönsaker blivit mjuka.
  3. Låt soppan svalna något och häll den sedan i mixer eller matberedare. Kör den till en slät puré, i omgångar om det behövs. Använder du matberedare: sila bort kokspadet och spara det. Kör soppans fasta ingredienser till puré med lite av vätskan och blanda sedan purén med kokspadet.
  4. Häll tillbaka soppan i kastrullen, rör i grädden och småkoka på värme i några minuter tills soppan är genomvarm. Rör om då och då.
  5. Krydda fisken och lägg den plus tomaterna i den sjudande soppan. Koka i 3-5 minuter eller tills fisken precis mjuknat.
  6. Rör ner det mesta av gräslöken. Smaka av soppan och krydda. Häll upp soppan i varma tallrikar, strö på resten av gräslöken och servera.
Smaklig måltid!