acceptera alkoholtillstånd
Sök maträtter > Älginnanlår med rödvinssås och jordärtskockspuré

Älginnanlår med rödvinssås och jordärtskockspuré

Så här gör du:

Sås: Fräs grönsakerna i smör i het kastrull några minuter och slå sedan på rödvin. Tillsätt lagerblad och fond, koka upp och låt sedan såsen sjuda i en timme cirka. Tillsätt maizena om du vill ha tjockare sås. Sila och låt stå.

Älginnanlår: Sätt ugnen på 125 grader. Bryn köttet i en het panna tills den fått färg. Lägg filén i en ugnsform och låt stå till innertemperaturen är 58 grader. Ta då ut köttet och låt det vila minst tio minuter. Skär i fina skivor vid servering.

Purén: Koka grönsakerna cirka 20 minuter tills de är mjuka. Slå av vattnet och lägg i smöret. Mosa runt och mixa sedan snabbt med grädden till önskad konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.



Visa recept..