acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

Vinbanken – vintips och recept från Elke Jung

(2016-08-22) Vinbanken - Soave till Haloumi och persikosallad
> Soave Righetti 2015 (Artnr 8491001), Luigi Righetti, Soave Italien, 79 kr
Druvor: 80% garganega, 20% trebbiano
Torr, medelfyllig och äppelfruktig smak med inslag av mandel och fin citrussyra. Trevlig eftersmak.
+
Passar också till
Toppen som vardagsvin, som ett glas vin utan mat, till lättare rätter och gärna till pasta Vongole.

Recept | Haloumi och persikosallad med pekannötter | 4 portioner
Tid: cirka 40 minuter

  • 2 dl hel bulgur

  • 300 g haloumi

  • 2 persikor

  • 1 schalottenlök

  • 1 rödlök

  • 1 gurka

  • 100 g rucola

  • 1 dl persilja

  • 2 msk crema di balsamico

  • 1 dl olivolja

  • Karamelliserade pekannöttter

  • 2 msk vatten

  • 0,5 dl råsocker

  • 1 tsk flingsalt


Gör så här

  1. Rosta pekannötterna i en het, torr panna några minuter. Häll nötterna i en skål och ställ tillbaka pannan på plattan. Tillsätt vatten och socker och koka tills blandningen är gyllene. Tillsätt nötter och salt och vänd runt. Häll upp på en plåt och låt svalna.

  2. Koka bulgur enligt instruktionerna på paketet.

  3. Skiva osten och skär persikan i bitar. Pensla ost och persika med lite olivolja och grilla hastigt.

  4. Finhacka schalottenlöken och vispa ihop den med balsamico och olivolja. Skiva rödlöken, skär gurkan i bitar och hacka persiljan. Blanda alla ingredienser med vinägretten i en skål, toppa med karamelliserade nötterna och servera genast.


Visa artikel..