acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

Smaker av Sydafrika – Josephine Edelskog

(2013-01-01) Gate Report - Smaker av Sydafrika

"Fruktig doft med en hint av honung där de fyra olika druvorna radas upp likt pärlor på ett halsband. Semillon-fetman och Sauvignon Blanc-syran tar sedan över rodret. Smaken är fyllig med med ett blommigt inslag som tonar ut i en lång fyllig eftersmak med toner av fudgekola och vanilj. Häftigt vin som känns bra mycket dyrare än vad det kostar. Härligt till lite fetare, smakrikare rätter såsom pasta med krämig svampsås. Prova även vinet till lite asiatiska rätter där den blommiga tonen kan balansera kryddigheten."
Fleur du Cap Unfiltered White Blend - 111 SEK (Artnr 15530)


"Lätt, smörig doft med inslag av mogen citrus och mineraler. I smaken kommer mer toner av tropiska frukter tillsammans med en ton av mjuk fudgekola som långsamt tonar ut. Tack vare sin fina balans mellan syra och mineraler känns vinet fräscht trots sin smörighet och tack vare just den är detta vin ett riktigt bra matvin - allround. Passar utmärkt till anrättade fiskrätter men även till vitt kött såsom kyckling och kalkon."
Fleur du Cap Chardonnay - 89 SEK (Artnr 2015)


"Stor doft med inslag av nässlor, mogna krusbär och citrus. Smaken är frisk och fyllig, lätt pärlande med toner av grapefrukt som i eftersmaken får mer inslag av frisk ananas och mango. Ett läskande vin att bara dricka som det är på en uteservering i solen. Annars servera med fördel till fisk, exempelvis stekt fiskfilé med citron eller varför inte en ljummen skaldjurssallad."
Neethlingshof Sauvignon Blanc - 90 SEK (Artnr 28006)


"Elegant, välbalanserad doft som andas solmogen frukt. Smaken är generös, fruktbalanserad där mogna citrustoner dominerar. En läcker, smakrik chardonnay som har allt utom ek - vilket kommer uppskattas av många. God till lättare fisk- och skaldjursrätter eller bara allena med trevligt sällskap."
Neethlingshof Chardonnay - 99 SEK (Artnr 82249)


"Köttig, mustig doft med inslag av röda bär och kryddpeppar. Smaken har mer av mogna plommon och körsbär som tillsammans med ekfatstonerna ger en bra stadga och längd. Ett riktigt "köttigt" vin som passar perfekt till grillat nötkreatur men även till viltstek med pressad potatis och lingon."
Neethlingshof Malbec - 119 SEK (Artnr 72631)


"Stor, stram svartvinbärsdoft. Smaken är kompakt fylld av vinbär och mogna körsbär med toner av fransk nougatkola. Bra längd och bett. Ett vin för de stora grabbarna, härlig till stekar från grillen men även till ostbrickans mjuka ostar. Vinner på att luftas och dekanteras någon timme innan servering."
Neethlingshof Cabernet Sauvignon - 119 SEK (Artnr 72287)


"Fruktig, lätt sötaktig doft med inslag av rostat kaffe och fylligt mörka röda bär. Smaken har en insmickrande sötma med inslag av mörka bär och sötlakrits. Bra längd och frukt. Perfekt till rostad lammstek serverad med en machesallad med hasselnötsoljebaserad vinegrett toppad med rostade mandelspån."
Fleur du Cap Pinotage - 99 SEK (Artnr 74301)