acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

Kändisviner – Ann Svensson

(2013-10-11) ltz.se - Kändisviner

"Här nedan rekommenderar jag följande viner med kändisar på etiketten."

Dansbandet Lasse StefanzMotivering: Det här är ett mjukt och runt vin som är väl sammansatt.

Druvor: Corvina och Rondinella.
Karaktär: Doften är relativt stor med toner av röda körsbär, lakrits och vanilj. Smaken är nästan medelfyllig med röda bär, bra syra och en mjuk avslutning.
Passar till: Stekt och grillad fisk med fänkål och andra rostade grönsaker. Vinet är också gott att dricka utan mat.
Pris: 99 kronor.

"Vinet kommer från den kända vinproducenten Luigi Righetti som är en av de största privatägda vinfirmorna i distriktet. I förra veckan skrev jag om Lasse Stefanz amarone som också är värd att prova."

Lasse Stefanz Valpolicella Classico - 99 SEK (Artnr 2138)Komikern och skådespelaren Robert Gustafsson"Motivering: Det här är en rund och härlig Bordeaux i en nya världen-stil med all sin maffiga frukt. Jag tycker inte den är typisk från var den kommer ifrån."

Druvor: Merlot och Cabernet Franc.
Karaktär: Doften är stor och rik av frukter och bär med en ton av ceder samt örter. Smaken är fyllig och smakrik med en fruktig stil av mogna körsbär och björnbär i en avrundad strävhet.
Passar till: Stek av nöt- eller lamm med en hemgjord gelé på svenska bär.
Pris: 169 kronor.

"Komikern och skådespelaren Robert Gustafsson har noga provsmakat och diskuterat tillsammans med vinproducenten hur vinet ska vara. Det blev en Bordeaux med en modern karaktär. Vinet har lagrats i ett år på ekfat för att få sin kraft."

Robert Gustafsson Selected Bordeaux - 169 SEK (Artnr 70782)