acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

Gamla trotjänare – Anders Enquist

(2013-07-02) Livets Goda - Gamla trotjänare

"Vi pratar början av 2000-talet och att detta vin faktiskt var ett av de första vita vinerna från Sydafrika jag en gång i tiden provade och som jag tyckte bra om. Det fick hänga med mig några årgångar men sedan gick vi skilda vägar. Vi har därefter mötts sporadiskt men ytterst sällan och nu var det ett bra tag sedan vi sist sågs.
När jag nu återigen tar upp kontakten så blir jag faktiskt småglad. Glad att denna mycket prissnälla vita fyrdruvsblend av sauvignon blanc, chardonnay, semillon och viognier i denna senaste årgång uppträder i en sådan fin balans med snygg kryddighet i lätt tropiskt färgad frukt där en mineralisk grund ger ett elegant, stringent utförande med bra längd i avslut.
Druvornas olika egenskaper harmoniserar bra med varandra. Ett bra lagspel helt enkelt.
Jag vet förvisso inte vad jag exakt hade väntat efter dessa år jag senast provade vinet men oavsett vad så är det också väldigt glädjande att det inte bara har en ren och fräsch struktur på ytan utan att det finns ett djup.
Med det menar jag nog… det är inte komplicerat att inta, både snabbt och långsamt, kallt (helst) och mer normal temperatur vitvins, vilket man föredrar, men det är för den sakens skull inte planlöst eller svagt.
2010 Fleur du Cap Unfiltred Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon, Viognier är inte ett vad vi kallar stort vin, det är inte heller ett litet vin. Det är ett bra vin. Det är ett gott vin! "

Fleur du Cap Unfiltered White Blend - 111 SEK (Artnr 15530)