acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

Dinvinguide.se – Redaktionen provar vin från Sydafrika

(2014-09-22) Dinvinguide.se - Viner från Sydafrika
 

1. Allesverloren Tinta Barocca 2012, 125 kr (Artnr 120001)

"En klassiker, som hängt med ändå sedan den Sydafrikanska vågen svepte in över Sverige. ”Allt är förlorat” blir översättning av vingården på svenska, men det tycker inte vi. Snarare tvärtom. Detta vin har vunnit under åren och är numera både renare och snyggare. Friskt och bärigt med fina mjuka tanniner, trevlig kryddighet och inbjudande cedertoner. Lång, härlig eftersmak. Titta också efter de andra vinerna från samma firma."

 

2. Jabobsdal Pinotage 2011, 109 kr (Artnr 2205501)

"Pinotage är Sydafrikas egen druva och en klon mellan cinsualt och pinot noir. Inte helt enkelt att ta till sig, antingen faller du pladask eller lägger benen på ryggen. Fast Jacobsdal lyckas göra en personlig pinotage med egen profil och stil. Det gillar vi! Vinet är mycket friskt och har tydliga nyanser av röda bär, lite chark och aningen rökighet. Går att lagra i många år."

 

3. Golden Triangle Shiraz 2011, 105 kr (Artnr 2209501)

"Detta är rejäla grejer, fast också riktigt välgjort. Mycket vin för pengarna med andra ord. Bra struktur med frisk syra, fina tanniner och massiv frukt som björnbär, cassis och plommon. Balanserat och skräddarsytt till en stadig gryta eller gott viltkött."

 

4. Alto Cabernet Sauvignon 2011, 150 kr (Artnr 7152401)

"Alto skulle inte heller må dåligt av lite tid i källaren. Vilken syra! Utbrister redaktionen. Det gillar vi också. Ett rent och mineraldrivet vin, med massor av fräschör och nyplockade röda bär. Läskande och saftigt, men samtidigt elegant och stramt med bra bett. Riktigt snyggt! Lufta gärna."