acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

De 28 bästa mousserande inför helgerna – Anders Röttorp

(2013-12-14) Vinbanken - Bästa mousserande inför helgerna

Fuskchampagne

Betyg: 4,7 = Fynd

"Det finns några stycken fyndigt bra mousserande kring hundringen. Just nu tycker jag den sydafrikanska Pongrácz Brut, 109 kronor, är bäst och mest champagnelik. Gjord på samma druvsorter och samma metod som champagne, men med druvor från utvalda lite svalare vingårdar i Kapprovinsen."
Pongrácz Brut - 111 SEK (Artnr 7628)Champagne 250-300 kronor

Betyg: 4,5 = Fynd

"I detta prisläge finns numera en rad riktigt bra Blanc de Blanc Champagner. De är gjorda på enbart chardonnay druvor. Mest delikat och tydligt mineralisk i stilen är De Saint Gall Premier Cru Extra Brut Blanc de Blancs för 259 kronor i BS. Den kan upplevas som aningen svår i sin uttalade mineralitet, men är rena fyndet för den som gillar sofistikerad champagnestil."
Champagne de Saint Gall Premier Cru Extra Brut Blanc de Blancs - 259 SEK (Artnr 7885)Lyxchampagne

Betyg: 4 = Väl prisvärt

"Provade i går 1996 Orpale Orpale Grand Cru Blanc de Blancs, som var en helt himmelskt delikat, mineralisk och skir champagne på högsta nivå. På Systembolaget finns nu 2002:an för 749 kronor av detta prestigevin från Union Champagne. Den mår väl av att lagras länge till och bör kanske främst köpas för kommande år, men ingen blir nog ledsen om man öppnar den redan nästa års första minuter."
Orpale Grand Cru Blanc de Blancs Brut Union Champagne - 749 SEK (Artnr 96113)