acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

Bengt-Göran Kronstams vinskola

(2011-09-18) DN. Söndag - Välj vin efter druvan

Här är Alsace-vinerna:

1 Pinot Blanc
"I Alsace är Pinot Blanc ofta synonym med Auxerrois, utan att det framgår av etiketten. Hur som helst är karaktären neutral och fräsch. Inte sällan är det därför en druvsort som får utgöra bas i distriktets mousserande viner, men Pinot Blanc står också för rena, fruktiga och okomplicerade viner som passar utmärkt till charkuterier och många fiskrätter."
Leon Beyer ”Fruit de Mer” Pinot Blanc - 119 SEK (Artnr 73677)


2 Pinot Gris
"Pinot Gris är betydligt mer aromatisk med rundare profil och lägre fruktsyra. Det är en druvsort som är mörkt kopparfärgad, vilket också framgår av druvans tyska namn: Grauburgunder. Ju äldre vinet blir, desto mer uttalad blir dess karaktär för att till slut vara nästan simmig och bedövande smakrik. På hemmaplan dricker man gärna sin pinot gris till gåslever, men denna druvsort fungerar ofta bättre än alla andra till mat som annars är svår att kombinera med vin: till det salta, sura och rökta."
Leon Beyer Pinot Gris - 169 SEK (Artnr 73678)

Cuvée des Comtes d’Eguisheim Pinot Gris - 299 SEK (Artnr 90231)


3 Riesling
"Detta är en druvsort som gärna lånar smak av den jord den växer i. Karaktären är ytterst komplex med en framträdande mineralton av fet oljeskiffer. Som balans har rieslingdruvan en distinkt fruktsyra som gör vinet mycket lagringståligt. Du som följt Vinskolan minns säkert att förra avsnittet handlade om just riesling från fyra olika vinländer."
Leon Beyer Riesling - 149 SEK (Artnr 73455)

Leon Beyer Comtes d´Eguisheim Riesling - 329 SEK (Artnr 73680)