acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

Av Mischa Billing

(2011-05-12) Aftonbladet, söndagsbilaga

"Bara tanken på Allesverloren Tinta Barocca 2008 gör att jag vill slita loss kött med tänderna. Äta med händerna och känna grillsmaken i munnen. Jag vill ha stora bitar kött, slicka mig om munnen och känna mig som mamman i familjen Hedenhös, fast mycket vildare.

Vinet är mörkrött och tänderna blir härligt blåa av att vinet är så ungt. Fylligt med maffig frukt av blå plommon, svarta mogna körsbär, kryddor och charkuterier. Vinet är lika häftigt som vinmakaren Danie Malan. Danie är före detta rugbyspelare och han gör sina viner på samma vis som han spelade rugby, kraftfullt, storslaget och långlivat. Och han vinner, i rugby vann han och i vinvärlden får han den ena utmärkelsen efter den andra.

Vingården Allesverloren ligger i Swartland här är det torrt, ödsligt och hett. Det är Afrika. Det luktar Afrika och det känns Afrika. Förutom det karga klimatet måste Danie även hålla vakt mot två stora babianflockar som bor i bergen. De är nämligen lika förtjusta i vindruvor som vi är. Namnet Allesverloren betyder allt är förlorat och kommer från 1800-talet då familjen efter ett besök i Stellenbosch, fann bostadshuset nedbränt och boskapen stulen av Sanjägare, ett stamfolk som då bodde i Kasteelberg.

Nog om det, jag har tänt grillen, satt på mig safarikläderna, dukat med endast vinglas och undrar du om grönsaker, så serveras de idag i flytande form."

Allesverloren Tinta Barocca - 125 SEK (Artnr 12002)