acceptera alkoholtillstånd
Media > Recensioner

Recensioner

Vinbanken, Elke Jung

(2016-05-30) Vinbanken - Grillad grön sparris passar till Oyster Bay
> Oyster Bay Sauvignon Blanc 2015 (Artnr 7003201), Delegat’s Wine Estate, Marlborough Nya Zeeland, 119 kr
Druvor: Sauvignon blanc
Smak: Torr, medelfyllig grönfruktig smak av krusbär och mogna päron. Bra struktur som kommer med en klockren mineralton och en touch örter. Balanserad fruktsyra. Bra längd.
Betyg: 4 +

"Här har ni vinhuset som grundades 1947 och som i dag räknas till ett av Nya Zeelands äldsta (jämför till några av Europas anrika vinfamiljer som har anor till 1500-talet).
Delegat’s Wine Estate har varit mycket delaktiga i att utforma och etablera vinområdena Hawke’s Bay och Marlborough till några av Nya Zeelands mes välkända. Nationen är ung, och landets vinproducenter är starkt på gång."

 

Recept | Grillad grön sparris med getost och pinjenötter | 4 Port
Tid: ca 15 min

  •  16 gröna sparrisa

  • 1 citron

  • 1 dl pinjenötter

  • 300 g cocktailtomater

  • 2 msk olivolja

  • 300 g getost

  • salt och peppar


Gör så här:

  1. Vänd sparrisarna i olja, grilla runt om. Halvera och grilla citronen.

  2. Stek pinjenötterna gyllenbruna i torr het panna.

  3. Dela tomaterna, fördela dem över den grillade sparrisen, smula över getosten, pressa över saften från de grillade citronhalvorna, strö över pinjenötter och olivolja. Salta och peppra.

  4. Vill du, servera till grillad korv som merguez eller chorizo.


Visa artikel..