
Pasterick

Pytteliten vinproducent i Sonoma Valley och Dry Creek Valley nära Heldesburg, som gör fantastiska viner med stor USA prägel. 500 lådor totalt är allt man producerar. Man är grannar med Gallos Frei Ranch.
Hustrun Diane är designer och har gjort etiketterna. Framförallt gör man en magnifik Syrah som innehåller 3% Viognier på klassiskt sätt.. Syrah stockarna är samma klooner som hos Chapoutier i Hermitage. Totalt odlar man 4 ha vin varav 3,5 Syrah och 0,5 Viognier. Fälten ligger i finfina sluttningar rejält branta mellan 20 – 45 graders lutning. Vin har växt här sedan 1900 men vårt planterades 1990 vissa block senare.
Vinet jäses i öppna jäskar och man använder bara naturlig jäst. Manuell nedtryckning av skalen »the Cap» tre gånger per dag och man använder en klassisk korgpress. Vinet lagras på 400 liters ekfat där även den malolaktiska jäsningen föregår. 25% nya fat varje år.
Läs mer

Här pumpar man aldrig runt vinet för att undvika all form av oxidation. I stället trycks vinet fram av gas i ledningarna.
Vinet buteljeras sedan helt ofiltererat för att ha maximal struktur och karaktär.
I stilen försöker man skapa ett vin som är så likt det går till deras favoritvin Côte Rôtie i Rhônedalen.
Varför arbetar vi med denna producent?: Fantastisk mikroproduktion av en Côte Rôtie från Dry Creek Valley. Behövs något annat skäl. Här gör man allting rätt, faktiskt!
Grundat: 1990
Distrikt: Sonoma Valley
Vingårdsareal: 4 ha
Egen produktion: 100%
Produktionsvolym: 500 lådor
Hemsida: www.pasterickwine.com