acceptera alkoholtillstånd
Media > Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

Nytt vin från Benjamin de Rothschild och Vega Sicilia

(2014-02-05) Nytt vin från Benjamin de Rothschild och Vega Sicilia
 

Efter nästan 10 år av experiment för att få fram ett så bra vin som möjligt så har äntligen Macán Clasico och Macán släppts i Sverige. Det har varit ett mycket hemligt projekt och det ryktades om att det var ett vitt vin som skulle produceras från början, resultatet blev rött. Producenter är anrika Benjamin de Rothschild och Vega Sicilia.

Systembolaget har nu köpt in 216 stycken flaskor Macán och 150 stycken flaskor Macán Clasico som lanserades den 1 februari.

Macán Clasico har fått 89 poäng av Dina Viner Professional Edition med texten: Ett runt, rikt och bussigt vin med solmogen frukt, bra balans och inslag av plommon, hallon, körsbär, buljong, kryddor och fat.

Macán har fått 93 poäng av Dina Viner Professional Edition med texten: Ett djupt, rikt och fylligt vin med tät, mörkröd frukt, bra balans, bra syra och inslag av mörka körsbär, tranbär, violer, cassis, charkuterier, kryddor, mineraler och fat.

Vinerna är fantastiska men fortfarande väldigt unga, Macán Clásico är njutbar nu, medan Macán skulle kunna få vila ett tag till i sin flaska.

Vingården på 120 hektar ligger i Rioja Alavesa och plantorna är mellan 25 och 80 år gamla.  Vinet är gjort på 100% Tempranillo och har handplockats det har sedan legat 15 månader på franska ekfat.