acceptera alkoholtillstånd
Media > Nyheter

Nyheter

Halvflaskor

(2016-02-05) Nyheter på halvflaskor
Här är våra senaste nyheter på halvflaska, samtliga finns i beställningssortimentet;

Villa Righetti Ripasso 2013
En "dubbel-ripasso" från den välkände amaroneproducenten Luigi Righetti. Dubbelripasso innebär att ripassometoden är tillämpad två gånger.
Ripasso innebär att man låter vinet genomgå en andra alkoholjäsning tillsammans med jäst- och skalrester från Amarone-tillverkningen.
Vinet har ett djup som påminner om Amarone och en välbalanserad fyllighet med en lång, harmonisk eftersmak.
Pris: 69kr

Beställ HÄR.

 

Amarone Classico 2012
En amarone från samma producent som ripasson; Luigi Righetti.
Vinet får torka i trälådor under minst fem månader, efter pressning och alkoholjäsning får vinet lagras i stora franska ekfat i 15-18 månader.
Ett mjukt, generöst vin med inslag av russin, plommon, choklad, vanilj och en fin fatkaraktär. En lång eftersmak.
Pris: 89kr

Beställ HÄR.

 

Les Hauts de Granget 2011
Ett vin från producenten Union de Producteurs de Saint-Emilion som är det äldsta kooperativet i Bordeaux.
Detta vin har legat 12 månader på 50% nya och 50% andra fyllningens Franska ekfat.
Smaken är fyllig med en fin karaktär av mogna mörka bär, russin, örter, en integrerad fatkaraktär och ett långt nyanserat avslut.
Pris: 89kr

Beställ HÄR.

 

Télégramme 2011
Druvorna till detta vin är skördade för hand och avstjälkas sedan inom omkring 25 dagar. Det sker en traditionell jäsning i temperaturskontrollerade ståltankar. Försiktig pressning följd av systematisk, malolaktisk jäsning. Vinet har lagrats 10 månader i tankar och sedan på stora ekfat i ytterligare 6 månader. Buteljerat efter en lätt filtrering efter 15-16 månader.
Ett fylligt vin med tryck i frukten samtidigt som det är delikat med örter, kryddor och balanserade syror.
Pris: 159kr

Beställ HÄR.